Velkommen til Kongelundens Kokkeskole

Med eget håndholdte kamera og uden et produktionshold i ryggen, laver vi kokkeskolevideoer med opskrifter og fremgangsmåden på gæsternes- og egne favoritter. De fleste vil kunne genkende maden, hvis de har været gæster i huset.

Vi giver selvfølgelig også alle de tips og tricks fra os, der er med til at gøre retterne vellykkede.

Øverst er de 3 mest sete videoer. Om langtidsstegning af kød, og hvordan man skærer det korrekt. Vi laver selvfølgelig en bearnaisesovs til, og viser hvordan man redder en bearnaise, der skiller – hele 2 gange. Og til dessert vores yderst populære chokolade-cremekage.

Velbekomme og rigtig god fornøjelse.

Vi langtidssteger kalveculotte og viser hvordan man skærer kød korrekt.

Vi laver bearnaisesovs med hjemmelavet estragon. Skiller sovsen 2 gange og samler den igen.

Vi laver vores yderst populære chokolade-cremekage mange har efterspurgt opskriften på gennem årene.

Vi viser hvordan man sagtens kan forberede fisk inden gæsterne kommer.

Vores egne favorit fiskefrikadeller. Lækre, nemme og smager himmelsk.

En hurtig, lækker og nem forret at stå med. Ceviche med laks.

Det er hurtigt at lave en lille rygeovn til varmrøget laks.

Lidt mere laks. Denne gang gravad laks med hjemmelavet dilddressing.

Hummersuppe – så fås det næsten ikke bedre. Den kan også bruges til hummersovs.

Kartoffelpandekager med stenbiderrogn. Gudespise.

Endnu en favorit – flødestuvede kantareller Det er ganske enkelt gudespise.

Risotto kan laves i utallige varianter. Her en af de mest lækre – med morkler.

Endnu en gudespise. Asparges – her hvide og grønne, som vi marinerer med æg og kapers.

Syltede rødløg. Kan bruges som tilbehør til rigtig mange retter og som pynt på smørrebrød osv.

Lækker og luftig smør med forskellige krydderrier. Kan fryses ned, så lav gerne en stor portion.

Selvfølgelig skal man da lave sin dressing selv. Det er nemt og hurtigt og noget mere smagfuldt en de købte.

Lækker grøntsagsstuvning som tilbehør eller vegetarret.

Mere tilbehør. Både til den varme mad, men også til pynt på rugbrødsmaden.

Den uundværlige skysovs. En meget efterspurgt opskrift – og så er det bare nemt, så frygt ej.

Tilbehør eller endnu en vegetarret. Tomat-courgette gratin. Nemt, lækkert og hurtigt.

Lidt mere tomat. Tilbehør, frokostret, vegetarret. Den kan bruges til lidt af hvert og smager himmelsk.

Vi slutter tomatrækken med en hurtig og velsmagende tomatsuppe.

Vi pocherer æg, og viser forskellige måder at bruge dem på.

De vælter frem til foråret. Ramsløgene. Her er et par forslag til at bruge de lækre urter.

Naturen byder på hyben i sensommeren. Her laver vi en velsmagende hybenchutney.

Rabarbersuppe. Her er en velsmagende og lækker version.

Citronfromage. En gammelkendt dessert, der popper op med jævne mellemrum.

Jordbær med fløde er endnu en gudespise. Men prøv evt. at skifte den ud med denne marinerede version.

Denne chokoladetærte er en sikker vinder. Den er fra vores nytårsmenu og meget populær.

Hjemmelavede flødeboller. Vi viser trin for trin hvordan du lykkedes med din egen version.

Knækbrød. Her er 3 versioner – nemme og hurtige at lave.

De absolut bedste pandekager man kan få – hvis vi selv skal sige det.

Æblemazarin. Gør lidt ekstra med æblerne og prøv denne lækre æblemazarin.

En af de store klassikere de fleste har prøvet at lave. Her minder vi jer blot om at den aldrig går af mode.

Julen. Med hjemmelavede æbleskiver. Så bliver det næsten ikke mere julet.

Vi vover en påstand. Danmarks bedste brunkager. De er helt sikkert værd at bruge tiden på.

At finde den rigtige vin kan være lidt af en udfordring. Her har vi et forslag til en lille, men lærerig, vinsmagning du kan lave hjemme hos dig selv.